Wat kies jij? Acryl nagels of gel nagels?

In dit artikel leg ik uit hoe ik je kan helpen met je keuze…Lees rustig mee!

 

Wanneer je kiest om kunstnagels te laten zetten, heb je twee mogelijkheden. Acryl of gel. Als je de salon verlaat met acryl nagels of gel nagels dan zien ze er bijna hetzelfde uit. Sommige mensen denken dat acryl nagels dikker zijn dan gel nagels, maar dat is niet waar. Acryl en gel zijn twee verschillende producten met beide hun eigen werkwijze.

Acryl nagels

Acryl nagels worden gebruikt om de natuurlijke nagel te verstevigen (zonder verlenging) of te verlengen. Acryl bestaat uit een mengsel van poeder en vloeistof dat samenhecht tot een kneedbaar bolletje. Ik plaats het bolletje op je natuurlijke nagel, en breng hem in model met een penseel. Vervolgens heb je een versteviging op je eigen nagel. Acryl hardt uit (droogt) aan de lucht. Als je meteen langere nagels wenst dan maak ik gebruik van een verwijderbaar sjabloon waarop ik de verlenging maak. Dit sjabloon breng ik onder de rand van je nagel of als je hele korte nagels hebt zo dichtbij mogelijk. Ik creëer een verlenging met een natuurlijke vorm die ik vervolgens in model breng. Alles wordt mooi afgewerkt met een glanzende of matte top coat.

acrylbol

 

Gel nagels

Wens je een versteviging met gel, dan wordt de gel alleen op je natuurlijke nagels aangebracht. Zoals met acryl wordt er gebruik gemaakt van sjablonen als je kiest voor een gel nagel verlenging. Gel is een stroperige substantie die ik in meerdere laagjes opbreng. Die wordt vervolgens per laag uithardt onder een UV lamp en mooi afgewerkt met een glanzende of matte top coat.

illon

Wat kies jij?

Tijdens een gratis consultatie gesprek of je eerste afspraak kunnen we samen kijken welk kunstnagel product het meest geschikt is. Er zijn verschillende factoren waar ik rekening mee moet houden zoals je werk, hobby’s, gezondheid en natuurlijk je wensen. Daarnaast kijk ik ook naar de conditie van jouw nagels bij het kiezen van het juiste product.

 

Hier lees je meer over de mogelijkheden met acryl en gel nagels.