Zorg goed voor je nagels tijdens een lockdown

Normaal gesproken verwelkom ik mijn klanten eens in de 3 of 4 weken voor hun nagel afspraken. Behalve dat ik hun nagels doe, is het ook een leuk moment om bij te kletsen. Dat is nu tijdens een lockdown helaas wat anders en daarom geef ik je hierbij tips hoe je goed voor je nagels kunt zorgen.

zorg thuis voor je nagels

Waarom komen klanten eens in de 3 of 4 weken?

Klanten komen terug voor een nabehandeling, omdat ze producten op hun nagels hebben zoals acryl, gel of gelpolish en je nagels blijven doorgroeien. Dit betekent dat je na verloop van tijd je eigen natuurlijke nagel begint te zien rondom de nagelriem. Tijdens een nabehandeling kort ik de nagels in tot een goede lengte en breng ik opnieuw product op, zodat je geen uitgroei meer ziet bij de nagelriem. Als de klant de salon verlaat dan zien haar nagels er weer als nieuw uit. Als een klant te lang wacht voor een nabehandeling, worden haar nagels te lang en raken ze uit balans. Hierdoor kunnen de nagels gaan afbreken. Tijdens de lockdown is de salon gesloten en zal er voor klanten meer tijd zitten tussen hun nabehandelingen. Hoe kun je toch goed zelf voor je nagels zorgen zodat ze er zo lang mogelijk goed uitzien en niet afbreken? Dat leg ik hieronder uit.

Handen insmeren

Tegenwoordig wassen wij onze handen erg vaak en we smeren ze in met handalcohol. Hierdoor kan de huid makkelijk uitdrogen. Dat in combinatie met het koude weer zorgt ervoor dat onze huid heel schraal aan kan voelen. Smeer je handen daarom regelmatig in met een voedende handcrème of olie om te zorgen dat ze gehydrateerd blijven.

Oliën

Het kan zijn dat je last krijgt van droge nagelriemen die soms wel eens kapot gaan, of dat je nagels (kunstnagels) droog en broos zijn. Gebruik een goede kwaliteit nagelriem olie en smeer je nagelriemen en je nagelplaten in. Dit zorgt ervoor dat je nagelriemen en nagelplaten goed gehydrateerd blijven en minder snel kapot gaan. Doe dit minimaal 2x per dag; hoe vaker je het doet hoe beter.

Inkorten

Hou je nagels op een werkbare lengte.  Als je merkt dat je ze teveel aan het stoten bent of je hebt bijvoorbeeld moeite met typen, dan is het tijd om ze in te korten. Hierdoor komt er minder druk op je nagels waardoor de kans op breken vermindert.

Als je gelpolish op je nagels hebt dan kan je een stevige 180 of 240  grit vijl gebruiken om ze in te korten. Vijl ze rustig in model in lange stroken in één richting i.p.v. heen een weer schuren totdat je ze in de gewenste vorm hebt.

Als je een harder product op je nagels hebt zoals acryl of gel dan kan je een 100 of 150 grit vijl gebruiken om ze in te korten. Hierbij mag je wel heen en weer vijlen om ze in te korten.

Let op: gebruik geen nagelknipper of schaar om je nagels in te korten. Als je dit doet dan heb je kans dat de nagel inscheurt waardoor je je eigen nagels zou kunnen beschadigen.

Lakken

Als je nagels er al een paar weken op zitten, dan is het tijd om ze op te frissen. Dit kan je doen door ze te lakken met nagellak. Om je nagels voor te bereiden kan je een buffer (white block) gebruiken om de glans laag van de oppervlakte van je kunst nagels en van je eigen nagels te verwijderen. Dit zorgt dat de nagellak goed kan hechten. Doe dit voorzichtig en probeer te zorgen dat de overloop van je eigen nagel en de kunstnagel een nette overloop heeft.  Was je handen en breng nagellak op zodat de hele nagel inclusief de uitgroei gelakt is. Het beste is om 2 dunne laagjes op te brengen en 1 laag topcoat. Zorg dat de lak goed droogt tussen elk laag voor het mooiste resultaat.

Afhalen

Op een gegeven moment zit je nagelproduct er zo lang op dat het er niet meer netjes uitziet. Dit is dan het moment om het af te halen. Het is belangrijk dat je hier de tijd voor neemt zodat je je eigen nagel niet beschadigt.

Ook als het nagelproduct niet meer goed vast zit op een nagel en er ruimte zit tussen het product en je nagel plaat, raad ik je aan om de desbetreffende nagel af te halen om de kans op bacteriële infecties te verminderen.

Gelpolish verwijderen

Wil je gelpolish verwijderen, dan zijn dit de stappen:

 • Kort de nagel in en verwijder de glans van de gelpolish met een 180 grit vijl
 • Wikkel elke vinger in folie verpakking gevuld met aceton
 • Laat het 10 minuten intrekken
 • Verwijder de folies één voor één
 • Schraap voorzichtig het product van elke nagel af met een houten bokkenpoot (schrap vanuit de nagelriem richting eind van je nagel)
 • Als het product te hard is om te verwijderen, wikkel dan opnieuw in met meer aceton
 • Verwijder het overtollige product met een white block buffer

Acryl Verwijderen

Wil je acryl verwijderen, dan zijn dit de stappen:

 • Kort de nagel in en verwijder de grootste hoeveelheid van het product dat op je nagel zit met een 100 grit vijl en zorg dat je niet op je eigen nagel gaat vijlen
 • Wikkel elke vinger in folie verpakking gevuld met aceton
 • Laat het 10 minuten intrekken
 • Verwijder de folies één voor één
 • Schraap voorzichtig het product van elke nagel af met een houten bokkenpoot (schrap vanuit de nagelriem richting eind van je nagel)
 • Als het product te hard is om te verwijderen, wikkel dan opnieuw in met meer aceton
 • Verwijder het overtollige product met een white block buffer

Gel Verwijderen

Wil je gel verwijderen, dan zijn dit de stappen:

 • Kort de nagel in en verwijder de grootste hoeveelheid van het product dat op je nagel zit met een 100 grit vijl
 • Als je dichterbij je eigen nagel komt, gebruik dan een 180 grit vijl om de gel uit te dunnen. Zorg dat je een klein laagje achterlaat op je nagelplaat
 • Laat de rest uitgroeien

Hopelijk heb je iets gehad aan dit advies. Als je twijfelt over wat het beste is om te doen, kan je altijd contact opnemen met je nagelstylist. Ook al zijn onze deuren dicht zijn we hier om jullie te helpen!