Hoe kies je een goede nagelsalon?

Donna nagelstyliste Beau4Nails

De keuze voor een nagelsalon is voor iedereen anders.

En iedereen heeft zijn eigen wensen en criteria die ze belangrijk vinden.

Als je een vaste klant bent, dan breng je elke maand ruim een uur of meer door in een salon.

Dus het is belangrijk dat je je op je gemak voelt en tevreden bent met de diensten.

Ik hoor van sommige klanten dat het toch een zoektocht is voordat je een salon vindt die bij je past.

Ik heb ook weleens behandelingen laten doen in salons. En met sommigen was ik echt tevreden. En met anderen niet. Hier is een voorbeeld:

Ik deed mijn handen in de UV lamp en het zat vol met restjes opgedroogde gel. Zelfs de bovenkant van de lamp was niet schoon. Als ik een salon bezoek is hygiëne voor mij erg belangrijk. Ik wil daar niet op bezuinigen. Alhoewel de stylist aardig was een mooie nagels maakte hield het daar op voor mij.

Dus de vraag is: wat vind jij belangrijk?

Hoe kies je een goede nagelsalon


Hoe maak je dan een keuze?

Ik hoop door het delen van mijn eigen ervaringen en wat ik van klanten hoor, dat ik je op weg kan helpen met je keuze.

Top 5 tips voor: hoe kies je een goede nagelsalon

1. Hygiëne in een nagelsalon

Hygiëne is erg belangrijk in een salon. En vooral om kruisinfecties, die van klant tot klant verspreid kunnen worden, te voorkomen. Het is de bedoeling dat je een salon verlaat met mooie nagels. En geen schimmel infectie bijvoorbeeld.

Je kan je bepaalde dingen afvragen:

Is de ruimte schoon?

Is de vloer vrij van stof? Is er genoeg ventilatie of kan een raam open? Zijn de tafels, apparatuur en productverpakkingen schoon?

Is er ventilatie?

Kan een raam open? Is er een ventilatie systeem? Hoewel er in bijna alle salons geuren zijn van producten(zoals acryl of nagellak), is het prettig als dit beperkt is.

Zijn de tools schoon?

Zijn de manicure tools zoals een nagelborstel, vijl of bokkenpoot schoon of zitten er nog restjes op? Wordt er gewerkt met wegwerp vijlen die ook echt na elke behandeling worden weggegooid? Of is er voor elke klant een eigen vijl die apart bewaard wordt? Of delen meerdere klanten één vijl? Vraag de nagelstyliste over het schoonmaken als je dat wilt weten. Het is ook belangrijk dat hierbij alcohol wordt gebruikt of een desinfectie middel.

hygiëne in de nagelsalon

 

2. De sfeer in een nagelsalon

Je brengt toch minimaal een uur per maand door in de salon. Dan is het belangrijk dat je in een ruimte zit waar jij je prettig bij voelt. En salons kunnen overal zitten:

Salon aan huis

Daar is het vaak rustiger en in het algemeen zit je alleen met de stylist.

Salon/tafel in een schoonheidssalon, kapsalon of winkel

Hier is het vaak wat drukker en zit je soms met meerdere klanten die ook andere soorten behandelingen kunnen krijgen.

Salon in een winkel centrum

Hier zit je met meerdere stylisten en klanten tegelijkertijd en is het vaak een stuk drukker.

Ga dus voor jezelf na:

Wil je met meerdere klanten zitten of niet? Wil je relaxen of wil je met anderen in gesprek? Heb je alle tijd en wil je een behandeling waarbij de styliste niet steeds op de klok kijkt? Of wil je dat de behandeling zo snel mogelijk gebeurt? Wil je genieten van een drankje en een gesprekje? Of wil je niets drinken en niet per se in gesprek gaan? Wil je in een luxe omgeving zitten of is dat niet belangrijk voor jou?

beau4nails nagelsalon

3. Customer service

We willen allemaal netjes behandeld worden. En dat begint al op het moment dat je je afspraak boekt.

Als je belt voor een afspraak, worden je vragen dan netjes beantwoord? En als je online boekt, is het systeem duidelijk? Heb je het gevoel dat je geholpen wordt of voel je je meer een last?

Als je bij een salon binnen loopt om een afspraak te maken, word je dan netjes begroet door een receptioniste? Of blijft ze “druk” met haar mobiel of eindeloos in gesprek met een collega? Word je überhaupt begroet of moet je lang wachten?

En als je bijvoorbeeld tussen de geplande afspraken een losse nagel hebt, wordt je dan snel geholpen? Of als je vragen hebt, worden deze dan beantwoord?

customer service

4. Reviews van een nagelsalon

Je hebt misschien kennissen met mooie nagels. Dus je zou aan hun kunnen vragen waar ze hun nagels laten doen. En een afspraak maken bij die salon.

Heb je dit niet, dan kan een start punt zijn om online reviews te lezen. Je kan salons googelen in je regio en kijken naar Google business reviews. Als een klant een Google review schrijft, is het niet mogelijk voor de salon de review aan te passen of te verwijderen. Wel kan de salon een antwoord geven op een review. Dan weet je dat ze niet alleen de goede reviews kunnen laten staan.

Houd er wel rekening mee dat sommige mensen vinden dat ze negatieve recensies kunnen geven, ook al zijn ze niet eens in de salon geweest. Of ze zijn er wel geweest, maar geven ze een salon liever een 1 ster review in plaats van dat ze contact opnemen met het salon zelf, om een oplossing te vinden voor het probleem.

beau4nails nagelsalon google reviews

5. Producten en werkwijze van een nagelsalon

Het is fijn als de salon een goed aanbod van producten heeft. En bij ons kom je nooit keuze tekort.  Je kan kiezen uit meer dan 60 gelpolish kleuren, verschillende soorten gels en talloze nailart producten zoals glitters. Wij werken met kwaliteitsproducten en de professionele merken NailPerfect en PNS. Deze merken zijn EU goedgekeurd. Dat wil zeggen dat ze zijn getest volgens EU normen en dat ze veilig zijn te gebruiken.  

Behalve goede producten is de manier van werken ook van belang. Je zou op zoek kunnen gaan naar een gecertificeerde salon. Ook al is het beroep nagelstyliste niet erkend en dit betekent dat er geen officiële diploma’s nodig zijn om het vak uit te oefenen. Maar een certificaat laat wel zien dat de stylist een opleiding heeft gevolgd om de vaardigheden te leren.

En nog iets heel belangrijks: een behandeling hoort geen pijn te doen. Dus als dit wel het geval is, zeg er dan iets van of probeer eens een andere salon.

hoe kies je een goede nagelsalon

Ter afsluiting: hoe kies je een goede nagelsalon?

Je ziet hoe belangrijk het is om de juiste vragen te stellen als je op zoek bent naar een nagelsalon. Er zijn veel verschillen tussen salons. En alleen door het stellen van goede vragen kan je de juiste keuze maken.

Wil zien wat wij aanbieden? Ga naar de website van Beau4Nails Nagelsalon.

Heb je vragen? Neem dan contact met mij op via WhatsApp: