Nagel/Hand verzorging

Hou je handen en nagels mooi door de volgende tips en adviezen te volgen:

Verzorg je handen door ze regelmatig in te smeren met handcrème

Breng nagelriemolie aan op je nagels en nagelriemen: gebruik het minimaal 2x per dag voor een goede vocht- en oliebalans van de nagelplaat en om uitdroging van de nagelriemen te voorkomen.

Je kunt je nagels beschermen als je ze bedekt houdt met nagellak. Op deze manier worden ze beschermd tegen invloeden van buitenaf.

Door deze tips te volgen verhoog je de kans op blijvende mooie nagels tussen de behandelingen door. Er zijn ook nagelverzorgingsproducten te koop in de salon die je hierbij kunnen helpen.

Nagelverzorging van natuurlijke nagels met gel polish of FIAB 

Hou je gel polish (of FIAB) mooi door de volgende adviezen en tips te volgen:

Breng nagelriem olie aan op je nagels en nagelriemen: gebruik het minimaal 2x per dag voor een goede vocht- en oliebalans van de nagelplaat en voorkom op die manier uitdroging van de nagelriemen. Dit zorgt dat de gel polish niet zomaar gaat afbladderen of chippen. De gel polish blijft flexibel.

Voorkom het loslaten of verkleuren van je gel polish door het gebruik van huishoudhandschoenen bij het werken met oplosmiddelen zoals aceton, chloor, wasbenzine enz.  en tijdens het tuinieren. Maar ook tijdens het koken met eten dat veel kleurmiddelen bevat (zoals kerrie of rode kool) en natuurlijk ook tijdens het verven van haren.

Ga je nagels niet knippen of vijlen, anders maak je het product open en kan het los gaan of afbladderen.

Door deze tips te volgen verhoog je de kans op mooie nagels tussen de behandelingen door. Er zijn ook nagelverzorgingsproducten te koop in de salon die je hierbij kunnen helpen.

Kunstnagelverzorging

Hou je kunstnagels mooi door de volgende adviezen en tips te volgen:

Laat op tijd je nagels behandelen dan blijven ze netjes. Hierdoor raken ze niet uit balans waardoor de kans op afbreken afneemt.

Breng nagelriemolie aan op je nagels en nagelriemen: gebruik het minimaal 2x per dag voor een goede vocht- en oliebalans van de nagelplaat en voorkom uitdroging van de nagelriemen. De olie trekt door de kunstnagel heen, waardoor je eigen natuurlijke nagel ook verzorgd wordt.

Voorkom het loslaten of verkleuren van je kunstnagels door het gebruik van huishoudhandschoenen bij het werken met oplosmiddelen zoals aceton, chloor, wasbenzine enz.  en tijdens het tuinieren. Maar ook tijdens het koken met eten dat veel kleurmiddelen bevat (zoals kerrie of rode kool) en natuurlijk ook tijdens het verven van haren.

Het is beter om je nagels te vijlen in plaats van te knippen. Dit laatste veroorzaakt scheuren of breken. Als je merkt dat je vaak je nagels stoot dan zijn ze waarschijnlijk te lang.

Gebruik je nagels nooit als gereedschap! Maak geen blikjes open met je nagels, maar met de zijkanten van je vingers of gebruik een lepel. Anders kan er te veel druk op de kunstnagel komen waardoor het los kan laten.

Laat mij jouw kunstnagels professioneel verwijderen: nagels zijn opgebouwd uit verschillende laagjes. Wanneer je je kunstnagel eraf peutert, trek je laagjes van je eigen nagel mee. Dit kan nagelbeschadiging veroorzaken.

Door deze tips te volgen verhoog je de kans op mooie nagels tussen de behandelingen door. Er zijn ook nagelverzorgingsproducten te koop in de salon die je hierbij kunnen helpen.