Veel gestelde Vragen

Hier vind je veel gestelde vragen én de antwoorden over nagels en nagelbehandelingen. Stuur een bericht als jouw vraag er niet bij staat.

Wat is het verschil tussen gel nagels en acryl nagels?

Als je je nagels wil verstevigen (zonder verlenging) of verlengen (met tips of sjablonen) dan kan dat met zowel gel als acryl.

Gel en acryl hebben allebei hun eigen werkwijze en chemische opbouw.

Gel is een klant en klaar product. Het is een stroperige substantie. Een bolletje gel wordt gebruikt om de nagel in model te brengen. Het wordt uitgehard in een UV/LED lamp.

Acryl is niet kant en klaar. Het bestaat uit een mengsel van poeder en vloeistof dat wordt gemengd om een bolletje te maken. Het hardt uit aan de lucht.

Gelnagels zijn flexibeler dan acryl nagels. Welke het meest geschikt is voor jou hangt o.a van je eigen nagel conditie af. Tijdens de eerste afspraak kiezen we het meest geschikte product.

Qua uiterlijk zien gelnagels en acrylnagels er hetzelfde uit.

Hoelang blijven kunstnagels zitten?

Na het plaatsen van een nieuwe set kunstnagels blijven ze gemiddeld tussen de 3-4 weken mooi zitten.

Ze zijn dan in balans, goed opgebouwd en sterk.

Je eigen natuurlijke nagel blijft groeien onder de kunstnagel. Tussen de 3-4 weken ontstaat er uitgroei bij de nagelriem. Daarom is het belangrijk om ze op tijd na te behandelen.

Als je te lang wacht, gaan ze uit balans en worden ze minder sterk. Je hebt meer kans dat de nagels gaan afbreken.

Tijdens de nabehandeling worden de nagels dunner gevijld en opgevuld met gel of acryl. Hierdoor blijft de kunstnagel in balans en de kans op breken vermindert aanzienlijk. Ze zijn weer sterk en zien er als nieuw uit.

Er zijn meerdere factoren die invloed hebben op hoe lang kunstnagels goed blijven zitten. Zoals oa:

Leeftijd: bij oudere mensen groeien de nagels langzamer.

Gezondheid: in periodes van ziekte kunnen ze langzamer groeien.

Werkzaamheden: zwaar werk met je handen geeft meer kans op afbreken.

Kan je een schimmel oplopen door het dragen van kunstnagels?

De kans is zeer minimaal. Als er hygiënisch wordt gewerkt is de kans uiterst klein dat je een schimmel op kan lopen tijdens een kunstnagel behandeling.

Het is belangrijk dat er met ontsmette vijlen, tools en apparatuur wordt gewerkt. Het is ook belangrijk dat er voorzichtig gevijld wordt op de nagelplaat en dat de huid rondom de nagels intact blijft zodat er geen schimmels binnen kunnen dringen tijdens of na de behandeling.

Een schimmelnagel (kalk nagel) komt het meeste voor op de teennagels. Een schimmelnagel is een verdikte, wit of geelachtig verkleurde en brokkelige nagel, veroorzaakt door een schimmelinfectie die in de nagel groeit.

Wat is het verschil tussen gelpolish en gellook nagellak?

Gelpolish is een product die je in combinatie met een gel base coat en een gel top coat in laagjes opbrengt op je nagels.

Dit wordt uitgehard in een UV/LED lamp. Het is meteen droog. En blijft een paar weken zitten zonder af te bladderen. Gelpolish wordt vaak aangeboden in nagelsalons. En wordt ook in de salon afgehaald.

Gellook nagellak is een product die je in combinatie met een de bijbehorende base coat en top coat opbrengt.

Het droogt aan de lucht. Het blijft langer zitten dan een gewone nagellak maar niet zo lang als een gelpolish. Gellook nagellak is verkrijgbaar voor de consument om zelf je nagels te lakken thuis.

Je kan het zelf afhalen.

Worden je eigen nagels beschadigd door het dragen van kunstnagels?

Nee, zolang ze professioneel opgebracht worden door een stylist die vakkennis heeft over de zorg voor de natuurlijke nagel, kwaliteitsproducten gebruikt en vaktechnisch weet wat ze aan het doen is. Ook het professioneel verwijderen van producten is hier onderdeel van. 

Als je de richtlijnen volgt voor de thuisverzorging van je kunstnagels en je nagels op tijd laat behandelen, en nagels draagt die passen bij jouw dagelijkse activiteiten dan blijven je nagels intact.

Een grote oorzaak van nagel beschadigen is zelf je nagels afpulken. Hierdoor trek je laagjes van je eigen nagelplaat mee en worden je nagels dun.

Hoe lang duurt een nagel behandeling?

Dit is afhankelijk van de behandeling die je kiest. Als je een manicure behandeling kiest bijvoorbeeld dan duurt dat ongeveer 45 minuten, maar als je kiest voor een gel of acryl nagelverlenging met nailart, dan kan dat 2 uur duren.

Dus het hangt ervan af hoe je wil dat je nagels eruit komen te zien. Bijvoorbeeld een french manicure (met een witte rand) kost meer tijd dan een enkele kleur. En bij nailart kan je kiezen voor een behandeling van 5 minuten tot 30 minuten.

Zijn de nagel behandelingen pijnlijk?

Nee. Het voorbereiden en plaatsen van nagelproducten zoals gelpolish, gel of acryl hoort geen pijn te doen.

Als ik je nagelbehandelingen doe werk ik heel voorzichtig op je nagels. Ik vijl niet hardhandig en ik werk met producten van top kwaliteit die EU goedgekeurd zijn.

Je hoort ook geen pijn te hebben op je nagels als je thuis bent na een behandeling.

Kan ik kunstnagels dragen als ik een nagelbijter ben?

Ja dat kan. Je kan acryl of gel dragen als je een nagelbijter bent. En of het verstandig is om je nagels te verlengen wordt per persoon bekeken.

Als je bijvoorbeeld acryl op je nagels draagt dan hebben jouw nagels een stevige bescherming. Dit maakt het moeilijker om je nagels te bijten.  Acryl beschermt je nagelplaat zodat deze de kans krijgt om tot rust te komen. En tegelijkertijd krijgen je eigen nagels de kans om te groeien.

Ik wil geen kunstnagels, maar wel mooie nagels. Kan dat?

Dat kan zeker. Er zijn meerdere behandeling mogelijk waardoor je geen kunstnagels hoeft te dragen.

Als je bijvoorbeeld probleem nagels hebt zoals zwakke, ribbelige nagels of nagels die snel inscheuren zijn er opties. Denk aan IBX behandelingen en Fiber in a Bottle.

Heb je van jezelf nette nagels maar je wil enkel een kleur of een french manicure dat kan dat ook met een gelpolish.

En natuurlijk een spa manicure behandeling doet wonderen voor je nagels.

Wat is de minimum leeftijd voor het zetten van kunstnagels?

De minimum leeftijd voor het zetten van kunstnagels in onze salon is 16 jaar. Vóór die leeftijd zijn de nagels nog in de groei, ze zijn zwakker en de nagelplaten kunnen vettig zijn vanwege hormoonschommelingen.

Een vettige nagelplaat kan problemen veroorzaken met het hechten van de producten. Hierdoor kunnen nagels eerder loslaten of afbreken.

Als je te jong begint met het dragen van kunstnagels loop je een vergroot risico om allergieën te ontwikkelen voor bepaalde onderdelen die in kunstnagel producten voorkomen.